Beyaz Bayrak

12.10.2017 1034

Beyaz Bayrak Projesi, Mili Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında okullarda yürütülen ve okulun fiziksel koşullarının temizlik ve hijyen açısından iyileştirilmesini esas alan bir programdır. Okulumuz 2017 yılından itibaren gerek fiziki koşullarını iyileştirerek gerekse eğitim ortamının temizlik ve hijyen açısından ideal düzeye ulaştırarak "Beyaz Bayrak"ı almayı hedeflemektedir. Bu süreçte okulumuzda yapılan-yapılacak çalışmalar şunlardır:

1. Binanın periyodik olarak boyanması ve temizliği

2. Çöp Kovalarının kapaklı olması

3. Su deposunun periyodik olarak temizlenmesi

4. Temizlik malzeme ve araç-gereçlerinin sürekli olarak temini ve tüm personel ve öğrencilerin hizmetine sunulması

5. Mevzuat gereğince kantinde satışı yasak ürünlerin takibi (gazlı, asitli, kafeinli içecekler ile yağlı,kalorisi yüksek gıdalar) ve aylık kantin denetimi

6. Yardımcı personel sayısının arttırılması

7. Binanın temizliği için çeşitli kurum ve kuruluşlardan destek talep edilmesi