Erasmus+ projesi ile Avrupa!

15.10.2018 234

Gençlerimiz Avrupa´yı Develiye Getiriyor projemiz kabul edildi!

Muammer Kocatürk MTAL olarak hazırlamış olduğumuz “Gençlerimiz Avrupa´yı Develiye Getiriyor”  projesi ile hedefimiz, Elektronik-Elektrik Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Makine Teknolojisi alanlarında eğitim alan öğrencilerimizin niteliklerinin geliştirilerek, istihdam süreçlerinin kolaylaştırılmasıdır. Belirttiğimiz bölümlerde okuyan öğrencilerimiz, ilçemizde sanayi faaliyetleri kısıtlı olduğundan staj çalışmalarının yetersizliğinden mustariptir. Öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde okulumuzdan mezun olarak iş yaşamına atılmasını amaçlayan okulumuz, öğrencilerimizin verimsiz staj faaliyetleriyle ilgili sorunu çözmek amacıyla bir mesleki eğitim hareketlilik projesi hazırlamaya karar vermiştir. Projemizde 3 öğrenci hareketliliği bulunmakta, toplamda 15 öğrencimizin, 3 refakatçi öğretmenimiz eşliğinde 2 haftalık hareketliliklere katılması planlanmıştır.

İlk akışımız, 2-15 Aralık 2018 tarihlerinde Macaristan’da bulunan BGSZC Szily Kálmán Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kurumuna Makine Teknolojileri alanından belirli ölçütlere göre seçilecek 5 öğrencimizle gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz, “CNC Tornada Programlama” konusunda staj faaliyetlerine katılarak, CNC torna tezgâhlarında programlama yaparak çevrimler uygulayacak, alt programlama, artışlı programlama konularında becerilerini geliştireceklerdir.